Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΕΣΕ.

                                        ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρα ανδρεαςΆντε παιδιά και τα ψέματα τελείωσαν, φυσικά  αρκετά σύντομα διότι δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια ούτε και ανοχή από πλευράς ευρωπαίων για να διαιωνίζονται. Το μόνο που μένει από μια κακοπαιγμένη  και πρόχειρα σκηνοθετημένη κωμωδία, είναι οι αφελείς αμετανόητοι, που έχουν τα μάτια τους στραμμένα στον ουρανό, περιμένοντας ν’ αρχίσει να βρέχει μάνα.
Όπως λοιπόν δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς, « με το  e mail Βαρουφάκη η κυβέρνηση αποδέχθηκε το e mail Χαρδούβελη». Και ειλικρινά θλιβόμαστε αφάνταστα, που για πρώτη φορά θα αναγκαστούμε να συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του.  

Δεν θα προβούμε σε κουραστικές και μακροσκελείς αναλύσεις, απλά θα επισημάνουμε λίγα βασικά σημεία. Ενώ οι «τσάμπα μάγκες» με το επιμελές ατημέλητο στυλ απέκλειαν εκ των προτέρων την παράταση του μνημονίου, με το e-mail Βαρουφάκη την αποδέχονται, δεσμευόμενοι για αναδιάρθρωση της πολιτικής για το ΦΠΑ, καταργώντας μάλιστα φορολογικές ελαφρύνσεις και μειωμένους συντελεστές σε φάρμακα, σε βιβλία και στα νησιά, δεσμευόμενοι να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης  συνδέοντας τις ασφαλιστικές εισφορές με παροχές, δεσμευόμενοι να προχωρήσουν σ΄ένα ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο, καθώς επίσης και σε δομές «αυθεντικής αξιολόγησης». Επίσης δεσμεύονται να μην ακυρώσουν τα ξεπουλήματα-αποκρατικοποιήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης τα οποία καυχιόνταν ότι θα καταργούσαν με «ένα άρθρο, με ένα νόμο». Το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίσει φυσικά να υπάρχει και να βασιλεύει. Επίσης δεσμεύονται τα μέτρα «ανθρωπιστικής κρίσης» να ληφθούν, χωρίς να κοστίσουν στο δημόσιο. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό. Υπ όψιν όλα όσα δεσμεύτηκαν να τηρήσουν ως αντιπολίτευση απέναντι στο Λαό, τώρα τα απορρίπτουν και δεσμεύονται στους δανειστές, όπως ακριβώς ο κύριος Σαμαράς απέρριπτε το μνημόνιο επι πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου, για να το αποδεχτεί αργότερα με βαθιά υπόκλιση. Φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες δεσμεύσεις, τις οποίες δεν υπάρχει λόγος ν΄ αναφέρουμε.
Ποια είναι η αλήθεια κυρίες και κύριοι;
«Με μια λέξη Πότη», όπως έλεγε και ο Βαγγέλης Πρωτόπαπας στον Βασίλη Λογοθετίδη στην ταινία ο Ζηλιαρόγατος, «η κουμπάρα μου τα φόρεσε!»
Επομένως το e-mail του αλαζονικού και υπερόπτη κύριου Βαρουφάκη, υποβλήθηκε  στην Τρόικα, συγγνώμη στους «τρείς Θεσμούς» για να εγκριθεί, ώστε να ολοκληρωθεί η περιβόητη αξιολόγηση του μνημονίου. Και φυσικά αυτό αποτελεί την ατραπό για να οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο, συγγνώμη «Συμβόλαιο». Όπως ακριβώς είπε και ο Μανώλης Γλέζος. Βαφτίζουμε το κρέας ψάρι.
Με μια λέξη λοιπόν. Ο Αλέξης μας τα φόρεσε!
Καλώς ήρθε λοιπόν και ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό μπλόκ, το οποίο φυσικά πραγματοποίησε, αφού μέσω ενός απόλυτα επιτυχημένου επικοινωνιακού παιχνιδιού προβάλλοντας ελπίδες και κίβδηλη ευημερία σ’ ένα Λαό και προσφέροντας ψευδή ανάταση του κατακερματισμένου γοήτρου του, επέτυχε να εκλεγεί για να οδηγήσει εν τέλει την Χώρα στον ίδιο δρόμο απόλυτης οικονομικής εξάρτησης από τους δανειστές.
Τώρα εάν το e-mail Βαρουφάκη, είναι καλύτερο από αυτό του Χαρδούβελη ή εάν ο πρώτος αποδέχεται τους όρους του Eurogroup πουλώντας τσαμπουκά, ενώ ο δεύτερος εντελώς πειθήνια, το αποτέλεσμα για τον Ελληνικό Λαό, είναι το ίδιο και το αυτό.
Αλλά ειλικρινά εδώ γεννάται μια κολοσσιαία απορία. Πώς θα μπορέσει μα την αλήθεια μια «αριστερή» «προοδευτική» κυβέρνηση να εφαρμόσει αντιλαϊκά μέτρα; Τι πρόκειται να συμβεί στις συντεχνίες, στους εργασιακούς χώρους, στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα και κυρίως μέσα στους κόλπους της ίδιας της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ; Αγαπητοί μου, το ότι ο Άρειος Πάγος ανέβαλε εχθές για τον Οκτώβριο την εκδίκαση της υπόθεσης επαναπρόσληψης των καθαριστριών, μόνο τυχαίο δεν είναι. Τις καθαρίστριες που ως αντιπολίτευση διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το κοινωνικό άδικο που πραγματοποιήθηκε με την απόλυσή τους, λες και απολυμένοι σε άλλους εργασιακούς χώρους δεν υπήρχαν. Και αντί με απόφαση του ιδίου του πρωθυπουργού να επαναπροσληφθούν άμεσα, αφού τόσος και τόσος ντόρος είχε γίνει για την  απόλυσή τους, η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση της εκδίκασης από τον Άρειο Πάγο.
Μα καλά, τόσο ηλίθιους μας θεωρούν;
Η αναβολή ήταν απλά και μόνο μια πίστωση χρόνου της κυβέρνησης προκειμένου να μην αποκαλύψει την αδυναμία της ως προς το να υλοποιήσει μια βασική προεκλογική της δέσμευση, όπως επίσης το ότι από εδώ και στο εξής θα συμμορφώνεται με τις αποφάσεις και υποδείξεις των δανειστών.
Αυτά και έπεται συνέχεια.

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ