Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Βαριά τα μέτρα του Σύριζα για τους αγρότες: Θα πληρώνουν τις αυξημένες εισφορές του 2017 με βάση τα εισοδήματα του 2015


Βαριά τα μέτρα του Σύριζα για τους αγρότες: Θα πληρώνουν τις αυξημένες εισφορές του 2017 με βάση τα εισοδήματα του 2015
Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τον ξεσηκωμό των αγροτών και την συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα τον περασμένο χειμώνα, κατά της καθεστωτικής μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εν τούτοις, φαίνεται ότι οι κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στην καταστροφή των αγροτών και την υποβάθμιση της εθνικής παραγωγής.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τις πιέσεις των διεθνών δανειστών, προετοιμάζει την κατάργηση των ελαφρύνσεων σε εισφορές ασθενείας σε αγρότες αλλά και την κατάργηση των χαμηλότερων ασφαλίστρων για όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται σε αραιοκατοικημένες περιοχές (κάτω των 2.000 κατοίκων).
Ακόμα, οι αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν τις αυξημένες πλέον εισφορές για κύρια σύνταξη και επικουρική ασφάλιση, όχι με βάση το πραγματικό μηνιαίο εισόδημα του έτους της επαγγελματικής δραστηριότητας, αλλά με βάση τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει το 2015.
Χωρίς φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει άλλους επαγγελματικούς κλάδους στο απυρόβλητο (ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες), είναι ξεκάθαρη η ανθελληνική και προδοτική πολιτική που ακολουθείται, η οποία στοχεύει πρώτα και πάνω απ’ όλα στη αποσάθρωση του αγροτικού τομέα.