Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ακόμα έχει το θράσος και μιλά ο Τζέφρυ


Ακόμα έχει το θράσος και μιλά ο Τζέφρυ
Το ΠΑΣΟΚ σχημάτισε κυβέρνηση το 2009 με την περίφημη ατάκα "λεφτά υπάρχουν" του Γιωργάκη Παπανδρέου. Οι εκλογές είχαν γίνει τότε στις 4 Οκτωβρίου του 2009, αλλά ο ΓΑΠ ήξερε πολύ καλά ήδη από τον Ιανουάριο του 2009 ότι τα λεφτά δεν θα υπήρχαν γιατί θα ήταν σχεδιασμένο να μας βάλει στο πρώτο μνημόνιο. Αυτό αποδεικνύεται πρωτίστως με ένα έγγραφο του Αλμούνια αλλά και με την συχνή επικοινωνία που είχε ο ΓΑΠ με τους αμερικανούς (Χίλαρυ Κλίντον και το σκάνδαλο με τα e-mail) για να πάρει οδηγίες σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι στην Ελλάδα.

Αδιαμφισβήτητα ο ΓΑΠ κράτησε μια αμφιλεγόμενη στάση εκείνη την περίοδο που δεν πιστεύουμε ότι οφειλόταν σε πολιτική ανεπάρκεια. Καθαρά ο ΓΑΠ εκτελούσε ρητά τις διαταγές των Αμερικανών για υποχρεωτική είσοδο της Ελλάδος στον ασφυκτικό κλοιό του ΔΝΤ. Κι όταν λέμε Αμερικάνοι ο Σόρος δεν είναι μακριά! Βέβαια αν κρίνουμε αυτές τις διαταγές από τα αποδεδειγμένα αποτελέσματα τους, η τότε στάση του ΓΑΠ ήταν μια καθαρή προδοσία κατά της Ελλάδος. Επίσης ο ΓΑΠ ήξερε ότι είχε και το πλεονέκτημα της σταδιακής φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού που προφανώς είχε υπαγορευτεί από τους Αμερικανούς, δηλαδή ότι οι περικοπές θα γινόντουσαν σε βάθος χρόνου και έτσι ο Ελληνικός Λαός δεν υπήρχε περίπτωση να αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά.
Τον Ιανουάριο του 2015 ο ΓΑΠ μας ξάφνιασε ειλικρινά! Έφυγε από το ΠΑΣΟΚ! Η δικαιολογία που είχε δώσει ήταν ότι πάντα έβλεπε μπροστά του κάποιους που του διαμαρτύρονταν έντονα για τις πράξεις του σχετικά με το μνημόνιο. Από ταβέρνες εντός και εκτός Ελλάδος μέχρι και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Θυμίζουμε ότι πραγματικά έντονες αντιδράσεις άρχιζαν να πληθαίνουν μετά την ένταξη της Ελλάδος στο πρώτο μνημόνιο. Μια χαρακτηριστική στιγμή δυσαρέσκειας ήταν τον Ιούνιο του 2011, όπου διαδηλωτές είχαν πετάξει μπουκάλια με νερό προς την αυτοκινητοπομπή του ΓΑΠ, καθώς πήγαινε προς το Μέγαρο Μαξίμου. Δικαιολογημένα κανείς δεν μπορούσε να του συγχωρήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο.
Βέβαια η αποχώρηση του ΓΑΠ από το ΠΑΣΟΚ ήταν μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Από τη μια πλευρά δεν θα ήταν πια στο ΠΑΣΟΚ άρα θα ξεκινούσε η περίοδος της λήθης των εγκληματικών οικονομικών ενεργειών του από τους Έλληνες πολίτες. Και από την άλλη πλευρά θα έληγε και η άμεση σχέση του με το ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ που ήταν καταφορτωμένο με θαλασσοδάνεια.
Και στις 3 Ιανουαρίου του 2015 ίδρυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ήξερε ότι θα έμενε εκτός Βουλής και αντίστοιχης βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά δεν τον ένοιαζε. Είχε κανονίσει τα χαμένα αυτά μισθία να του τα αναπληρώσουν οι Αμερικανοί καλώντας τον να μιλήσει στο Χάρβαρντ για ορθή οικονομική διαχείριση και σωστή απόκριση σε καταστάσεις κρίσεων. Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα για ακόμη μια φορά ότι οι Αμερικανοί έχουν καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ.
Άς πάμε όμως λίγο πάλι πίσω στην αρχή του μνημονίου και να εξετάσουμε μια σημαντική λεπτομέρεια από το σχέδιο των Αμερικανών. Ένα βασικό σημείο για να μπορούσε να είχε πετύχει εγγυημένα η είσοδος της Ελλάδος στο ΔΝΤ ήταν μια δυσμενή αναφορά σχετικά με τα ελλείμματα της χώρας. Γι΄ αυτό τον λόγο ο ΓΑΠ σύστησε μια ανεξάρτητη αρχή που την ονόμασε ΕΛΣΤΑΤ! Στην Ελληνική Στατιστική Αρχή λοιπόν εγκατέστησε ως πρόεδρο ένα πιόνι που θα ήταν διατεθειμένο να συνδράμει πλήρως το εγχείρημα του ΔΝΤ. Και αυτό το πιόνι δεν ήταν κανένα άλλο από τον Ανδρέα Γεωργίου. Που σήμερα διώκεται για την περίοδο από το 2010 έως το 2015 που ήταν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και κατηγορείται ότι πείραξε τα νούμερα έτσι ώστε η υποδούλωση μας στο ΔΝΤ και στην τρόικα να ήταν εγγυημένη.
Και εκεί λοιπόν που ο ΓΑΠ ήταν ευτυχισμένος στη λήθη του, οι τωρινές εξελίξεις για την δικαιολογημένη  δίωξη του Γεωργίου άρχισαν να τον ανησυχούν. Για αυτό και εξέδωσε χθες στις 24 Αύγουστου 2016 ένα βαρύγδουπο δελτίο Τύπου από το ΚΙΔΗΣΟ αλλά με την νοσταλγική χαχόλικη χροιά που είχαν γενικά όλες οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της παντοδυναμίας του.
Ο ΓΑΠ λοιπόν για το θέμα της δίωξης του Γεώργιου μας δήλωσε: «Μετά και τη σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν, όπως και την απάντηση Τσακαλώτου σε αυτή, είναι πλέον προφανές ότι τα στατιστικά στοιχεία που παρήχθησαν την περίοδο 2010-2015 δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Με την ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής, της ΕΛΣΤΑΤ, από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010, η χώρα ανέκτησε τη χαμένη αξιοπιστία της, τελειώνοντας οριστικά με τα πολιτικά «μαγειρέματα» και λαθροχειρίες που τόσο πλήγωσαν τον τόπο. Με κόπο και συστηματική δουλειά, εντός των κανόνων της ΕΕ.Επτά χρόνια, περιμένουμε το τέλος των μύθων.Κύριοι Τσίπρα και Μητσοτάκη, ως εδώ!»
Κύριε Παπανδρέου εσείς ως εδώ! Ως εδώ και μη παρέκει. Μιλάνε όλοι οι άλλοι κύριε Παπανδρέου, γιατί δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς αφού έχουν αρχίσει και τους επιρρίπτονται βαριές ευθύνες. Μην μιλάτε κι εσείς! Καρφώνεστε και σας βλέπουμε για τον επόμενο στην λίστα της δικαιοσύνης.