Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

«Λευκή επιταγή» στον Μπουτάρη από τους «σκληρούς» του ΚΚΕ


«Λευκή επιταγή» στον Μπουτάρη από τους «σκληρούς» του ΚΚΕ
Οι τεκμηριωμένες καταγγελίες του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής από το βήμα της βουλής για τη στάση της αριστεράς κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου και κυρίως για τον εθνοπροδοτικό της ρόλο, όταν οι ξενοκίνητοι κομμουνιστές καλούσαν τους Έλληνες σε αποστασία από τα όπλα γιατί ο πόλεμος του Μεταξά ήταν γι’ αυτούς... ιμπεριαλιστικός (;) προκάλεσαν αμηχανία και πονοκέφαλο στους σύγχρονους πολιτικούς τους επιγόνους.

Αλλά δεν είναι η μοναδική φορά που η στάση της αριστεράς, αν και πολλάκις μας παρουσιάζεται ως «γενναία» και «ηρωική», που απομυθοποιείται από τους ίδιους του αριστερούς, που στην πραγματικότητα ακολουθούν μια ασφαλή εκτόνωση των συμπλεγμάτων που τους ταλαιπωρούν. Αν η απομυθοποίηση αυτή γίνεται έντονη μέσα από την ιστορική μελέτη, τότε γίνεται ακόμα πιο τραγελαφική αν εξεταστεί στην πιο μικρή της λεπτομέρεια, στον τομέα της διοίκησης τον οποίο αισίως υπηρετεί για 40 και πλέον χρόνια.
Πριν λίγες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης συζήτησε και ψήφισε επί του ισολογισμού και της ταμειακής διαχείρισης του προηγούμενου έτους, δηλαδή οι δημοτικές παρατάξεις ενέκριναν ή αποδοκίμασαν δια της ψήφου των την πολιτική του δημάρχου, όπως αυτή εκφράστηκε και μετατράπηκε (αν μετατράπηκε) σε έργο.
Λίγο πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης και περνώντας από το διάδρομο του ορόφου που στεγάζονται τα γραφεία όλων των παρατάξεων αντιλήφθηκα την ύπαρξη μιας αφίσας με εύστοχο, ομολογουμένως, περιεχόμενο, η οποία απεικόνιζε την εξάρτηση της δημοτικής αρχής από οικονομικά συμφέροντα. Το συνοδευτικό κείμενο ήταν ακόμα πιο «δυναμικό» και ο καταγγελτικός λόγος δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, πάνω στην πόρτα της οποίας δέσποζε η συγκεκριμένη αφίσα, θα καταψήφιζε τον ισολογισμό του Μπουτάρη, εφόσον οι φήμες για έναν νέο, μεγάλο δανεισμό από πλευράς του έχει επιβεβαιωθεί.
Μία ώρα μετά οι «σκληροί» του ΚΚΕ «κατάπιαν» την αφίσα τους, ξέχασαν τις ανακοινώσεις τους, είπαν-ξείπαν τα γνωστά τσιτάτα για κεφάλαιο, επιχειρηματικούς ομίλους, επανήλθαν στο κεφάλαιο, φώναξαν για ανατροπή, για αλλαγή πολιτικής και ως σύγχρονοι «Ρομπέν των δασών» των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων, αφού τα βρόντηξαν και ξέδωσαν από το βήμα του ομιλητή, ψήφισαν... λευκό!
Οι ψευτοηθικολόγοι και οι ψευτοεπαναστάτες της άσπιλης -κατά τ’ άλλα- αριστεράς ας μπουν στον κόπο να διαβάσουν τα πρακτικά και τις τοποθετήσεις των δημοτικών τους συμβούλων που κλείνουν το μάτι στον δήμαρχο που σύμφωνα με τις αφίσες τους απολαμβάνει τα «δωράκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών και ας αφήσουν κατά μέρος τη Χρυσή Αυγή, που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.
Και αφού κάνουν αυτό, ας μπουν μετά και στη διαδικασία να εξηγήσουν στο κομματικό τους κοινό πώς και γιατί η Ελληνική Αυγή καταψήφισε χωρίς περιστροφές τον ισολογισμό του Μπουτάρη και τα δανεικά των μεγάλων οικονομικών τραστ, στα οποία οι ίδιοι ενέδωσαν με δοσοληψίες με υπεράκτιες εταιρείες και διαφημίσεις ιδιωτικών τραπεζών.