Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απέλπιδες προσπάθειες από το ΚΚΕ, το οποίο ονειρεύεται δίκες φρονήματος


Δίκη Χρυσής Αυγής: Απέλπιδες προσπάθειες από το ΚΚΕ, το οποίο ονειρεύεται δίκες φρονήματος
Αστήρικτες αποδεικνύονται οι κατηγορίες στην υπόθεση του ΚΚΕ, μετά την κατάθεση και του 5ου κατά σειρά μάρτυρα, Σταύρου Λεκοδημήτρη. Ο μάρτυρας είχε απλώς κάποιες εκχυμώσεις και αμυχές στα χέρια και τα πόδια, στοιχείο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεμελιώσει κακουργηματικές κατηγορίες πολύ περισσότερο την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε καν για απλή, αλλά για ελαφρά ή όλως ελαφρά σωματική βλάβη. Αυτό σημαίνει πως ούτε η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να στηρίξει την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης, καθώς το άρθρο 187 ΠΚ προϋποθέτει συγκεκριμένα κακουργήματα και όχι τέτοιους είδους πλημμεληματικές παραβάσεις.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία ασήμαντη-από πλευράς ποινικής αξιολόγησης- υπόθεση, η οποία διογκώθηκε από τα ΜΜΕ για πολιτικούς καθαρά λόγους και προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες της εποχής εκείνης. Για να δικαιολογηθεί δηλαδή επικοινωνιακά η άσκηση δίωξης κατά των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η οποία στόχο είχε την αναχαίτιση της ραγδαίας ανόδου του εθνικιστικού κόμματος.  
Το ΚΚΕ μιλάει για δίκες φρονήματος
Ο μάρτυρας δήλωσε ότι είναι στέλεχος του Κομμουνιστικού κόμματος τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια, από το έτος 1998. Αρχικά ήταν στην ΚΝΕ και μετά έγινε μέλος του ΚΚΕ. Είπε ότι είχε μεγάλη πείρα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις
Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net