Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις Χρυσής Αυγής για αποζημιώσεις ψαράδων και την μάστιγα των ναρκωτικών στην Θράκη


Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις Χρυσής Αυγής για αποζημιώσεις ψαράδων και την μάστιγα των ναρκωτικών στην Θράκη
Η Χρυσή Αυγή δια μέσω του κοινοβουλευτικού της έργου και ελέγχου συνεχιζει να αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας της Ξάνθης που ταλαιπωρούν και βασανίζουν τους πολίτες.
Αυτό αποτυπώνεται έμπρακτα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο του νομού, ο οποίος προβάλει την αγωνία του Εθνικιστικού μας Κινήματος για ζωτικής σημασίας προβλήματα που ανακύπτουν στην πληγείσα Ελληνική κοινωνία στον τόπο μας.

Η δημοσιογραφική κοινότητα της Ξάνθης φιλοξενεί τις ερωτήσεις που καταθέτει καθημερινά στο κοινοβούλιο η Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο εμείς εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.
Σας παραθέτουμε ενδεικτικά:
α) Από το xanthitimes για την καταστροφή που έχουν υποστεί οι ψαράδες της λίμνης Βιστωνίδος
Το ζήτημα της μεγάλης ζημιάς λόγω του ψύχους στους ψαράδες της λίμνης Βιστωνίδος φέρνει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή. Η Χρυσή Αυγή, κάτι που δεν έκαναν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αν είναι στις προθέσεις του να αποζημιωθούν οι ψαράδες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή και στάθηκε η αιτία να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά.
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΘΕΜΑ: «Καταστροφή στην λίμνη Βιστωνίδος»
Όπως πρόσφατα κατήγγειλε στην εφημερίδα ‘’Θράκη’’, ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδος κ. Γ. Γκίλης, 10 τόνοι τσιπούρες καταστράφηκαν ολοσχερώς στην Βιστωνίδα.
Οι τσιπούρες στα αποκαλούμενα «χειμαδιά», στους χώρους δηλαδή που περνούν την περίοδο του χειμώνα, παρέμειναν εκεί (και μάλιστα με σωστής θερμοκρασίας νερό και οξυγόνο), με σκοπό να διπλασιαστούν τα κιλά τους (φτάνοντας στους 20 τόνους) και να πωληθούν με 10 ευρώ το κιλό. Παρά το γεγονός ότι «ήταν σε ζεστά νερά και με συστήματα οξυγόνου», όπως σημειώνει ο κ. Γκίλης, οι πολικές θερμοκρασίες και ο παγετός των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού ψαριών. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Λίμνη Βιστωνίδα, η οποία στα ρηχά της σημεία είναι παγωμένη. 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Έχει πρόθεση η κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πληγέντες αλιείς, με τι ποσοστό επί της καταστροφής και πότε;
Αθήνα, 10/02/2017
Ο ερωτών Bουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
β) Από την "Φωνή της Ξάνθης":
«Ξάνθη, Καβάλα, Ροδόπη νομοί στα χέρια εμπόρων θανάτου». Ερώτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού, προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: Ξάνθη, Καβάλα, Ροδόπη νομοί στα χέρια εμπόρων θανάτου
Την τελευταία περίοδο έχουν κατακόρυφα αυξηθεί τα κρούσματα ακραίας παραβατικότητας για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στους νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης. Επειδή η εγκληματική αυτή δραστηριότητα αντί να κατευνάζεται παρατηρείται πως αυξάνεται ραγδαία, ο πληθυσμός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης εύλογα είναι ανάστατος ιδιαίτερα δε οι γονείς νεαρών παιδιών που διαπιστώνουν πως πλέον η περιοχή είναι έρμαιο εγκληματικών ομάδων οι οποίες έχουν στόχο τη νεολαία της περιοχής και την παράδοσή της στην τοξικομανία.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1) Πόσες συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του 2016 για εγκληματικές δραστηριότητες σχετικά με ναρκωτικές ουσίες στους νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης και ποιος ήταν ο αντίστοιχος αριθμός του παρελθόντος έτους;
2) Έχει προγραμματισθεί οργανωμένη ενημέρωση μαθητών και της νεολαίας από ομάδες ειδικών επιστημόνων στα σχολεία της περιοχής και αν όχι γιατί;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ
Βουλευτής Β’ Πειραιώς