Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Θερμή υποδοχή του Nικολάου Μιχαλολιάκου στις εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Αρχοντικό της Οσίας Φιλοθέης - Φωτορεπορτάζ


Θερμή υποδοχή του Nικολάου Μιχαλολιάκου στις εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Αρχοντικό της Οσίας Φιλοθέης - Φωτορεπορτάζ
Πλήθος λαού υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την μνήμη της Οσίας Φιλοθέης, που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 
Εκατοντάδες πιστοί είχαν κατακλύσει από νωρίς το παλαιότερο σωζόμενο αρχοντικό της πόλεως στην οδό Ανδριανού στην Πλάκα, οικία της Αγίας, που εγκαινιάστηκε σήμερα.

Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Με μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Παρούσα στην εκδήλωση και η Στρατιωτική Ηγεσία
Τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής συνόδευσε η βουλευτής Β' Αθηνών Ελένη Ζαρούλια
Ποια είναι η κατοικία της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας
Το ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην Πλάκα φέρει βαρύ ιστορικό και θρησκευτικό φορτίο. Τα εγκαίνια έγιναν σε πανηγυρικό κλίμα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην κορύφωση των τριήμερων εκδηλώσεων στη μνήμη της αγίας Φιλοθέης.

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων είναι η παλαιότερη σωζόμενη κατοικία της Αθήνας και ορισμένα μέρη της χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Τεράστια είναι η θρησκευτική αξία της, καθώς στον χώρο εκτιμάται ότι βρισκόταν κρυμμένο το σκήνωμα της αγίας, ώσπου να παραδοθεί στις αρχές του 20ού αιώνα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η ιστορική κατοικία, που με κινήσεις του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου παραχωρήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού στην Αρχιεπισκοπή, δέχθηκε τις φροντίδες μιας ομάδας αρχαιολόγων, μηχανικών, συντηρητών και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο μουσείο.
Το αποκαταστημένο κτιριακό συγκρότημα θα ταξιδεύει τους επισκέπτες στη μορφή της Αθήνας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Φυσικά, θα υπάρχει ειδική αναφορά στην αγία Φιλοθέη. Παράλληλα, ο υπαίθριος χώρος θα προσφέρεται για εκδηλώσεις.

Την «κυρά των Αθηνών», το πλουσιοκόριτσο που αφιέρωσε τη ζωή του στην Εκκλησία, έγινε μοναχή και με το ανθρωπιστικό έργο της προκάλεσε την οργή των Τούρκων, με αποτέλεσμα τον μαρτυρικό θάνατό της, τιμά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς το σκήνωμα της αγίας φυλάσσεται σε ασημένια λάρνακα στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη της Αγίας ξεκίνησαν την Παρασκευή με επιστημονική ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, χθες το απόγευμα τελέστηκε ο εσπερινός, ενώ την σήμερα Κυριακή κορυφώθηκαν με την πανηγυρική Θεία λειτουργία και τη λιτάνευση του Ιερού σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης.