Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Βοηθήστε τον... άπορο βουλευτή: Συριζαίος πήρε την 13η σύνταξη - Αναγκάστηκε να τα επιστρέψει μετά το κράξιμο



Βοηθήστε τον... άπορο βουλευτή: Συριζαίος πήρε την 13η σύνταξη - Αναγκάστηκε να τα επιστρέψει μετά το κράξιμο
Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, εξαιτίας λάθους του συστήματος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μπαλαούρας, έλαβε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ.
Η όλη υπόθεση αφορά ένα λάθος του συστήματος, το οποίο συνέβη επειδή αφού εκλέχτηκε βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά και έτσι το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, τον κατέταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Θα έλεγε κανείς ότι ουδέν ζήτημα υφίσταται, αφού μάλιστα ο Μπαλαούρας επέστρεψε τα λεφτά, σε μορφή δωρεάς κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.
Όμως, δυστυχώς, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού ένα τέτοιο λάθος του συστήματος, το οποίο μπορεί να έχει δημιουργήσει και άλλα ζητήματα δεν καταγγέλθηκε απευθείας από τον ευεργετηθέντα βουλευτή, για να βελτιωθεί. Αντιθέτως, μέχρι τώρα το όνομα του βουλευτή που πήρε 13η σύνταξη παρέμενε κρυφό και αυτός δεν μιλούσε, παρότι ήταν μία καλή ευκαιρία για να κάνει ερώτηση προς τον υπουργό για να βελτιωθεί το σύστημα, προς καλό όλων.
Επιπρόσθετα, η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος στις 9 Ιανουαρίου και το ζήτημα παρέμεινε κρυφό μέχρι σήμερα, 2,5 μήνες μετά.
Και όχι μόνο αυτό αλλά ο Μπαλαούρας επέστρεψε τα λεφτά με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18 Ιανουαρίου, προφανώς μετά τις κατάλληλες… πιέσεις για να μην δημιουργηθεί ζήτημα