Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ασύδοτο το κόκκινο παρακράτος: Εκρηκτικοί μηχανισμοί, επεισόδια και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας - Καμία σύλληψη



 

Οι γνωστοί άγνωστοι προστατευόμενοι του πολιτικού συστήματος προχώρησαν χθες σε μια επίδειξη δύναμης, τοποθετώντας σε ώρα αιχμής εκρηκτικό μηχανισμό σε κεντρικό σημείο του κέντρου των Αθηνών, ενώ λίγη ώρα μετά την έκρηξη προκαλούσαν επεισόδια πετώντας μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Πατησίων.
Για ακόμη μια φορά δεν υπήρξε καμία προσαγωγή, πόσο μάλλον σύλληψη.


Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης, στις 22:40, στην είσοδο των γραφείων της Eurobank που στεγάζονται οι υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, στην οδό Σανταρόζα 7, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 22.00 στο zougla.gr, με το οποίο άγνωστος προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο συγκεκριμένο σημείο. Ο άγνωστος ανέφερε πως δεν πρόκειται για φάρσα και έδωσε χρονικό περιθώριο 35 λεπτών μέχρι την έκρηξη.
Η έκρηξη βόμβας ήταν ισχυρή και ακούστηκε σχεδόν σε όλο το κέντρο της πόλης. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε σχολικό σακίδιο το οποίο είχε τοποθετηθεί σε εσοχή του κτιρίου και εξερράγη στις 22.48, βράδυ Τετάρτης. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών είχαν προλάβει να εκκενώσουν το δρόμο και έτσι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δράστες δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν τοποθετήσει βόμβα στο υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας. Τότε ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί από τους άνδρες των ΤΕΕΜ. Και σε εκείνη την περίπτωση η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο.

Πεδίο μάχης και πάλι το Πολυτεχνείο: Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ. Επεισόδια σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ (20/4) στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που εκτελεί υπηρεσία στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων.
Δεν υπήρξε τραυματισμός, όπως επίσης δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές. Η οδός Πατησίων έκλεισε, για αρκετή ώρα, από το ύψος της Πανεπιστημίου.
Άνοιξαν πριν από λίγο οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι είχαν κλείσει χθες μετά την έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Σανταρόζα 7. Νωρίτερα κλιμάκιο της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έφτασε ξανά στο σημείο προκειμένου να συλλέξει νέα στοιχεία που βρέθηκαν. Στο σημείο έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές.