Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Γ. Σαχινίδης: Ευθύνη της κυβέρνησης το χάος με τους δασικούς χάρτες - ΒΙΝΤΕΟ

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναφέρθηκε ειδικότερα στις τροπολογίες για τους δασικούς χάρτες.

«Το ζήτημα των δασικών περιοχών και του τρόπου επίσημης καταγραφής τους πρέπει να γίνει με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διαπνέεται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού- και όχι μόνο- πληθυσμού. Εκ του αποτελέσματος, αυτό δεν έγινε ποτέ και σε αυτή τη λογική συνεχίζει το υπουργείο και με την παρούσα τροπολογία» είπε χαρακτηριστικά.
Ο συναγωνιστής επιπλέον σημείωσε ότι κατά την εξέταση του Ν 4423/2016 η Χρυσή Αυγή είχε τονίσει ότι είναι η πρώτη φορά που οι δασικοί συνεταιρισμοί αντιμετωπίζονται ως αυτοτελείς οντότητες και δημιουργείται ένα θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία τους, με στόχο να τακτοποιηθούν τα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση και εκμετάλλευση των δασών προκειμένου να καταστεί δυνατή η αειφόρος διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων.
«Αποδεικνύεται ότι η αποσπασματικότητα με την οποία νομοθετείτε- και το έχουμε ξαναπεί- οδηγεί σε θλιβερά αποτελέσματα, σε παρανοήσεις, στην δημιουργία εν γένει κακώς κειμένων. Έτσι εκ παραδρομής προφανώς έγινε το αριθμητικό λάθος για τα μέλη και ήρθατε να το διορθώσετε 1 χρόνο μετά» ανέφερε μεταξύ άλλων.