Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Νέα άγρια επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών στο “hot spot” της Σούδας στην Χίο


Νέα άγρια επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών στο “hot spot” της Σούδας στην Χίο
Συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα η ανεξέλεγκτη συσσώρευση «προσφύγων» στα νησιά του Αιγαίου, με την Χίο να έχει τώρα την τιμητική της. Με την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ αποφεύχθηκε, χθες, η γενίκευση των επεισοδίων ανάμεσα σε μετανάστες από την Συρία και το Ιράκ στον καταυλισμό της Σούδας, στην πόλη της Χίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 4.30 το απόγευμα και όταν απειλήθηκε γενίκευση των επεισοδίων επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που σταθμεύουν μόνιμα στην περιοχή της ιχθυόσκαλας Χίου, καθώς και άλλοι αστυνομικοί, που έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά προσαγωγές για περαιτέρω έλεγχο, τέσσερις των πρωταίτιων καθώς και άλλων τριών που είχαν συμμετοχή.
Τα επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στα νησιά του Αιγαίου, με τον φόβο των κατοίκων να είναι έκδηλος όσο και δικαιολογημένος, καθώς αυτοί είναι που σε καθημερινή βάση βιώνουν αυτές τις καταστάσεις και όχι οι διάφοροι «αλληλέγγυοι», «αντιρατσιστές», «ανθρωπιστές», «δικαιωματάκηδες» κ.τ.λ. από την απόσταση ασφαλείας στην οποία βρίσκονται.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ