Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Η κομματική φυλλάδα του Σύριζα, “Αυγή” αποθεώνει τον Λαλιώτη για... τα μάτια του κλεφτοΠασόκ


Η κομματική φυλλάδα του Σύριζα, “Αυγή” αποθεώνει τον Λαλιώτη για... τα μάτια του κλεφτοΠασόκ
Ούτε το ίδιο το "θείο βρέφος" του κλεφτοΠασόκ δεν θα σκεφτόταν να γράψει τέτοιους επαίνους για τον εαυτό του! Ο λόγος για τον περιβόητο Κώστα Λαλιώτη και την κομματική φυλλάδα του Σύριζα, "Αυγή" η οποία έπλεξε το εγκώμιο Λαλιώτη με προφανή σκοπό να διπλαρώσει στο μέλλον το κλεφτοΠασόκ.

Έγραψε λοιπόν ο Κλέαρχος Τσαουσίδης στο άρθρο του "Σπασμοί και τριγμοί στην "Κεντροαριστερά":
"Από την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης Λαλιώτη ίσως να εξαρτάται και η επιβίωση ή εξαέρωση του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος της Κεντροαριστεράς... Δύο πρόσφατα γεγονότα υπονομεύουν το πρωτότυπο εγχείρημα: η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και η αρθρογραφία του βετεράνου (;) Κώστα Λαλιώτη. Ο τελευταίος επιχειρεί να οριοθετήσει τη νέα Κεντροαριστερά σε απόσταση μεγίστης ασφαλείας από τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, άρα και της «Κεντροαριστεράς» των κ.κ. Βενιζέλου, Λοβέρδου, Γρηγοράκου και άλλων εξαγριωμένων φιλομητσοτακικών....
Τι απ’ όλα αυτά πάει να προλάβει ο Κώστας Λαλιώτης; Πού στοχεύει η παρέμβασή του με το μακροσκελέστατο άρθρο-ύμνο στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη σκληρή (έστω στα λόγια έπειτα από το ’85) αντιδεξιά πολιτική του; Ο κ. Λαλιώτης επανεμφανίστηκε στα πράγματα του ΠΑΣΟΚ βοηθώντας την κ. Γεννηματά να εκλεγεί. Η σχέση του με τον πατέρα της, τον «ήπιο» της τριανδρίας (Τσοχατζόπουλος - Γ. Γεννηματάς - Λαλιώτης), η τεράστια εμπειρία του στην καθοδήγηση ενός κόμματος που απλωνόταν από την Κεντροδεξιά ώς την Αριστερά, η διαδρομή του στο πλάι του Αντρέα Παπανδρέου και η άθλια μεθόδευση για την ακύρωσή του από τον Κώστα Σημίτη, του δίνουν ένα προφίλ ισχυρό για τον κόσμο του παλιού ΠΑΣΟΚ. Και μολονότι η φημολογία σε βάρος του (κυρίως μέσα από το ΠΑΣΟΚ) οργίαζε επί μακρόν, κυρίως σε ό,τι αφορά την παρουσία του στα δημόσια έργα την οκταετία της υπουργίας του, ουδέν έχει προκύψει σε βάρος του, όπως για τον κ. Τσοχατζόπουλο και τους υπασπιστές ή στρατηγούς του κ. Σημίτη, τους κ. Μαντέλη και Τσουκάτο.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι η παρέμβαση Λαλιώτη έχει δύο στόχους: * Να επαναφέρει την κ. Γεννηματά στην κεντροαριστερή γραμμή και να αφήσει τις μελό διακηρύξεις, καταργώντας στην πράξη τη συμπόρευση με τη Ν.Δ. * Να εξαναγκάσει τους δεξιόστροφους της ΔΗΣΥ, Βενιζέλο, Λοβέρδο κ.ά., να κάνουν αυτοί την κίνηση, πριν από την ψηφοφορία για νέο αρχηγό. Ο Κώστας Λαλιώτης υιοθετεί την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που χωρίζει την πρόοδο από τη συντήρηση και προχωρά ένα βήμα πιο πέρα: υποστηρίζει τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με την Αριστερά, σε ενιαίο μέτωπο, με στόχο μιαν άλλη -δημοκρατική- προοπτική για τη χώρα.
Αυτό είναι casus belli για το σημερινό μικρό ΠΑΣΟΚ, τους συνδικαλιστές του, που περπατάνε χέρι χέρι με τους δεξιούς σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, τους δημάρχους του, που από ακραίοι τσοχατζοπουλικοί τώρα υμνούν ώς και τον Μητσοτάκη, τους φυτεμένους στον κρατικό μηχανισμό και λοιπούς. Η μάχη προβλέπεται συναρπαστική. Από την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης Λαλιώτη ίσως να εξαρτάται και η επιβίωση ή εξαέρωση του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος της Κεντροαριστεράς."
Παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα του άρθρου, ώστε να γίνει σαφής η μεθόδευση Σύριζα αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην "Κεντροαριστερά".
Προφανώς μέσα στον Σύριζα υπάρχουν αρκετοί που ασπάζονται την πρόταση Φίλη, η οποία προτείνει διαζύγιο με τους Καμμένους και συγκυβέρνηση με το κλεφτοΠασόκ στην γραμμή της "προοδευτικής συγκυβέρνησης".
Αυτό το σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όταν τελικά τα ποσοστά του αποκόμματος των Ανέλ εξαϋλωθούν και ούτε οι στημένες κόντρες Βούτση - Καμμένου θα μπορούν να τους σώσουν. Τότε, λοιπόν θα μπει σε λειτουργία το σχέδιο "προοδευτική συγκυβέρνηση Σύριζα - Πασόκ" που θεωρητικά ωφελεί όλο το "δημοκρατικό τόξο".
  • Από την μια ο "ζητωπατριώτης" Καμμένος το παίζει αντάρτης απέναντι στους εθνομηδενιστές του Σύριζα και βρίσκει κάτι για να πει ενόψει εκλογών. Μάταια όμως...
  • Από την άλλη ο Σύριζα χαϊδεύει τα αυτιά του κομματικού του ακροατηρίου και κάνει πραγματικότητα το όνειρο των κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων του: Σύριζα - Πασόκ μαζί στην εξουσία και την κουτάλα!
  • Το κλεφτοΠασόκ από την άλλη διατηρεί την... ιδεολογική του κατεύθυνση, δεν γίνεται ουρά του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη και κυρίως ξαναγίνεται εξουσία!
Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που η "Αυγή" του Σύριζα αποθεώνει τον Λαλιώτη: Ώστε να υπάρχει ζωντανό το σενάριο της συγκυβέρνησης με το κλεφτοΠασόκ όταν χρειαστεί.
Όλοι αυτοί όμως κάνουν ένα βασικό λάθος. Λογαριάζουν χωρίς τον... ξενοδόχο, τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό που θα στείλει εθνομηδενιστές, νεοφιλελεύθερους, κλεφτοπασόκους και ψευτοπατριώτες μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, που έλεγε και ο Αντρέας...