Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Κλαίγονται οι συκοφάντες της Χρυσής Αυγής για τον Αγώνα των Ελλήνων Εθνικιστών ενάντια στο τζαμί στην Αθήνα


Κλαίγονται οι συκοφάντες της Χρυσής Αυγής για τον Αγώνα των Ελλήνων Εθνικιστών ενάντια στο τζαμί στην Αθήνα
Στην Deutsche Welle έφτασε η... χάρη των συκοφαντών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι παραπονιούνται για την μη ολοκλήρωση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα και για τον Αγώνα των Ελλήνων Εθνικιστών ενάντια στο τζαμί.

Ο λόγος για τον περιβόητο Ναΐμ Ελγκαντούρ, ο οποίος τυγχάνει και μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη της Χρυσής Αυγής (δίχως μεγάλη επιτυχία...). Ο πρόεδρος της οργάνωσης - σφραγίδα "Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος" μίλησε στο γνωστό γερμανικό μέσο, εκφράζοντας τα παράπονά του για την μη ολοκλήρωση και λειτουργία του τζαμιού στην Αθήνα.
Χαρακτηριστικό όμως είναι και το απόσπασμα του ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις των Ελλήνων και τον Αγώνα τον Εθνικιστών ενάντια στο τζαμί: "Εντούτοις πολλοί Έλληνες βλέπουν αρνητικά την ανέγερση του επίμαχου τζαμιού στον Βοτανικό, κι αυτό μπορεί εύκολα να το συμπεράνει κανείς με μια βόλτα στην περιοχή. Το κτίσμα που βρίσκεται υπό κατασκευή περιβάλλεται από έναν πανύψηλο φράχτη, με πολλά αντιμουσουλμανικά γκράφιτι. «Όχι στο τζαμί», «Η Ελλάδα είναι η χώρα των Αγίων, των μαρτύρων και των Ηρώων» γράφουν μερικά από αυτά.
Ιδίως οπαδοί της Χρυσής Αυγής είναι αυτοί που ως επί το πλείστον εναντιώνονται στο τζαμί, οργανώνοντας ακόμη και διαμαρτυρίες. Τέσσερις φορές το συνολικό έργο έχει αναβληθεί μέχρι σήμερα. Πέρα από το ακροδεξιό όμως ελληνικό κόμμα, και μερίδα απλών πολιτών συνεχίζει να βλέπει με επιφύλαξη το Ισλάμ στην Ελλάδα. «Θέλουν να μας υπονομεύσουν», «Θα ήθελα να δω αν και στις αραβικές χώρες θα μπορούσαμε να οικοδομήσουμε μια χριστιανική εκκλησία» είναι μερικές από τις φωνές που ακούγονται συχνά στην ελληνική κοινωνία."
Να σημειωθεί πως το ρεπορτάζ καταλήγει στο συμπέρασμα πως η γραφειοκρατία, οι αντιδράσεις των κατοίκων, οι αντικρουόμενες απόψεις των μουσουλμανικών κοινοτήτων και ο Αγώνας των Ελλήνων Εθνικιστών καθιστούν την λειτουργία του ισλαμικού τεμένους αβέβαιη.
Εμείς από την πλευρά μας θα το... ευχηθούμε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου: "Ποτέ και πουθενά τζαμί στην Αθήνα".