Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τοπικός Τύπος Ξάνθης εναντίον πολιτικάντηδων: Αδιάφοροι οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές - Μόνο η Χρυσή Αυγή ασχολήθηκε με το μείζον θέμα των λαθρομεταναστών


Τοπικός Τύπος Ξάνθης εναντίον πολιτικάντηδων: Αδιάφοροι οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές - Μόνο η Χρυσή Αυγή ασχολήθηκε με το μείζον θέμα των λαθρομεταναστών
Στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης έχει προκύψει μείζον θέμα με την μετατροπή των κτηρίων της πρώην σχολής Αστυνομίας σε "hot spot". Όπως μαρτυρά ο τοπικός Τύπος, η αστυνομική δύναμη που φυλά τον χώρο έχει… αποψιλωθεί, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία υγειονομική βόμβα που θέτει σε κίνδυνο τόσο τους κατοίκους όσο και τους εναπομείναντες αστυνομικούς.
Για το εν λόγω ζήτημα ερώτηση στην Βουλή είχε καταθέσει ο Συναγωνιστή Ιωάννης Λαγός, την οποία και σας παραθέτουμε:
«ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ: Κτίριο Αστυνομικής σχολής Ξάνθης που μετετράπη σε προαναχωρησιακό κέντρο λαθρομεταναστών

Από το κακό στο χειρότερο διολισθαίνει η κατάσταση στο προαναχωρησιακό κέντρο κρατουμένων λαθρομεταναστών Ξάνθης! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θράκη», υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού φύλαξης και καθαριότητος αφού έχει γίνει ανακοπή των αποσπάσεων και ενώ όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Μεταναστών οι αποσπασμένοι ήταν γύρω στα 120 άτομα που ενίσχυαν την φύλαξη του κέντρου αυτή τη στιγμή έχουν μείνει περίπου 55 και αυτό είναι πολύ δύσκολο ως προς την ασφάλεια γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη τη φύλαξή τους. Οι φιλοξενούμενοι λαθρομετανάστες πολλοί μεταξύ των οποίων πολλοί είναι επικίνδυνοι τοξικομανείς ανέρχονται σε περίπου 250-260 άτομα.
Οι ακαθαρσίες των λαθρομεταναστών και οι τουαλέτες καθαρίζονται από τους ίδιους τους αστυνομικούς ενώ δεν υφίσταται σύμβαση με κάποιο συνεργείο καθαρισμού και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε σακούλες απορριμμάτων, χαρτιά υγείας, καθαριστικά και λοιπά, τα οποία αναλάμβανε να προμηθεύσει το συνεργείο όταν υπήρχε η σύμβαση έργου και προμηθειών. Το ίδιο το κτίριο είναι απόλυτα εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου των καιρικών συνθηκών και των λαθρομεταναστών που συχνά καταστρέφουν τμήματα των εγκαταστάσεων τα οποία αποτελούν περιουσία του Ελληνικού λαού ο οποίος επιβαρύνεται με όλα τα εν λόγω έξοδα αποκατάστασης
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1)Με ποιο τρόπο θα προστατευθεί η υγεία των αστυνομικών που απειλούνται με κάθε είδους μόλυνση από μεταδοτικές ασθένειες αφού δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητος;
2)Έχει προγραμματισθεί η μετεγκατάσταση των λαθρομεταναστών σε άλλο κτίριο και για πότε ακριβώς;
Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2017
Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Λαγός»
Καυστικό σχόλιο πάνω στο ζήτημα δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Τ. Καμαρίδης στην εφημερίδα «Θράκη» που ανέδειξε το ζήτημα και το οποίο επίσης παραθέτουμε:
«Και οι τρεις… «κυβερνητικοί»! Τελικά είναι τραγικό για μία περιοχή να διαθέτει τρεις βουλευτές και να είναι και οι τρεις κυβερνητικοί!
Οι άνθρωποι –εκ των πραγμάτων- τα βλέπουν όλα ρόδινα, βλέπουν να επέρχεται ανάπτυξη, βλέπουν θέσεις εργασίας, βλέπουν αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής και δημιουργία δομών για το μέλλον, αλλά προφανώς δεν βλέπουν τα πραγματικά προβλήματα που τα βλέπουν όμως άλλοι βουλευτές, από άλλες περιοχές της χώρας, άσχετα αν δεν ζουν στην περιοχή.
Η ερώτηση του Γ. Λαγού αναφορικά με το πρωτοσέλιδο της «Θ» για την Αστυνομική Σχολή θα μπορούσε να απασχολήσει σαφώς τους ημέτερους κοινοβουλευτικούς, ώστε να μην δοθεί η «ατάκα» στον «Χρυσαυγίτη» βουλευτή. Όταν όμως οι βουλευτές θεωρούν πως το θέμα «Αστυνομική Σχολή» δεν πρέπει να αφορά τους πολίτες και πως δεν είναι πρόβλημα από μόνο του, τότε τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς; Να φιμώσουμε τον Λαγό γιατί απλά είναι Χρυσαυγίτης; Ο οποίος Γ. Λαγός έχει καταθέσει στην Βουλή περισσότερες από… εκατό ερωτήσεις για θέματα Ξάνθης! Θα συμφωνήσω ότι πολλές φορές γίνεται καθ’ υπερβολήν, αλλά καλύτερα «υπερβολή», παρά ανυπαρξία! Κι όσο οι δικοί μας βουλευτές δεν θα «βλέπουν» τα προβλήματα του τόπου μας, τόσο κάποιοι άλλοι θα γεμίζουν την φαρέτρα τους…»
Μία πρόσθεση θα κάνουμε μόνο στα όσα ορθότατα κατέθεσε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Δεν είναι μονάχα οι κυβερνητικοί βουλευτές που τα βλέπουν όλα ρόδινα στην Θράκη για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι δεν τολμούν να πουν τίποτε αφού αυτά που συμβαίνουν (είτε με το θέμα των λαθρομεταναστών, είτε με το θέμα των τούρκων πρακτόρων) είναι συνέχεια της δικής τους πολιτικής και έτσι επί της ουσίας συμφωνούν με τους λεγόμενους κυβερνητικούς.
Άμεση παρέμβαση μετά το πρωτοσέλιδο της «Θ»
Το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «Θ» που ακαριαία έγινε και ερώτηση στην Βουλή από τον Γ. Λαγό, έγινε αφορμή να κινητοποιηθεί άμεσα το Αρχηγείο της Αστυνομίας και να δοθεί εντολή ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού μέχρι 31 Σεπτεμβρίου και να τοποθετηθεί συνεργείο καθαρισμού άμεσα μέσα στον Οκτώβριο στο προαναχωρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης.
Με ικανοποίηση δέχθηκαν το «μαντάτο» οι αστυνομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι μάλιστα έσπευσαν να μας κοινοποιήσουν και την αποτελεσματικότητα του ρεπορτάζ της «Θ». Και για εμάς είναι διπλή ικανοποίηση όταν μπορούμε και συμβάλουμε στην επίλυση τέτοιων σοβαρών θεμάτων.
thraki.com.gr