Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Αδιαφορία του κράτους για την καταστροφή στην Σαλαμίνα - Παρούσα η Χρυσή Αυγή στην περιοχή! Φωτορεπορτάζ


Αδιαφορία του κράτους για την καταστροφή στην Σαλαμίνα - Παρούσα η Χρυσή Αυγή στην περιοχή! Φωτορεπορτάζ
Για άλλη μία φόρα το “υπερευαίσθητο” σε οικολογικά ζητήματα κράτος του Σύριζα απέδειξε πως όχι απλά δεν είναι αρκετά ικανό να διοικήσει τον τόπο μας, αλλά απαρτίζεται από ένα θλιβερό συνονθύλευμα ανεύθυνων υποκριτών. Με άμεσο αποτέλεσμα, λόγω των μειωμένων αντανακλαστικών των αρμοδίων, να απειλείται σήμερα ολόκληρος ο Σαρωνικός.

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής έδωσε άμεσα το παρόν όσο οι υπεύθυνοι κρύβονται με επικεφαλής τον Συναγωνιστή και βουλευτή Β’ Πειραιώς, Ιωάννη Λαγό και τον Συναγωνιστή και μέλος της Κ.Ε., Μιχάλη Παπαδημητρίου.
Οι συναγωνιστές συνομίλησαν με την Δήμαρχο Σαλαμίνας, κυρία Ισιδώρα Νάννου -Παπαθανασίου, τους αντιδημάρχους κύριο Μαριδάκη Κωνσταντίνο, την κυρία Γεροντιώτου Σταυρούλα και φυσικά με δεκάδες πληγέντες κάτοικους της περιοχής. Οι συναγωνιστές τους άκουσαν όλους με μεγάλη προσοχή και αφουγκράστηκαν τα προβλήματα τους, με την δέσμευση πως η Χρυσή Αυγή θα σταθεί στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο.
2.500 τόνοι μαζούτ προκάλεσαν ανεπανόρθωτη φθορά στις ακτές της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα μεταξύ των κοινοτήτων Κυνοσούρας και Σεληνίων. Τονίζουμε πως εντός της ζώνης καταστροφής βρίσκεται το πεδίο της Ναυμαχίας της ΣαλαμίναςΜία ζώνη η οποία θεωρείται επίσημα αρχαιολογικός χώρος και μόνο η Χρυσή Αυγή είχε καταψηφίσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικό ψήφισμα ώστε να μην MHN παραχωρηθεί στους Κινέζους. Το συμβάν είχε γίνει αντιληπτό εδώ και μία ημέρα, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν οι αρμόδιοι είχαν λάβει τα αντίστοιχα μέτρα, η ζημιά θα είχε περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Σημειώνουμε πως για το συγκεκριμένο θέμα ο Συναγωνιστής Ι. Λαγός είχε υποβάλλει πρόσφατα σχετική επερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Άμεσο και φυσικό συμπέρασμα, να υποθέτουμε πως πέραν της αδιαφορίας, υπήρξε και δόλος στην συγκεκριμένη υπόθεση με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η περιοχή.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί:
  • Απόδοση ευθυνών/ποινική δίωξη ενόχων.
  • Άμεση αποζημίωση κατοίκων, επιχειρηματιών, Δήμου Σαλαμίνας.
Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά που συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο στον τόπο μας; Η Χρυσή Αυγή δεσμεύεται πως θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες.
Aκολουθεί φωτορεπορτάζ: