Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα δίωξη για κακούργημα στον Ψυχάρη: Κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε απιστία για δάνεια που τσέπωσε χωρίς εγγυήσεις


Νέα δίωξη για κακούργημα στον Ψυχάρη: Κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε απιστία για δάνεια που τσέπωσε χωρίς εγγυήσεις
Νέα δικαστικά προβλήματα για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη στον ορίζοντα, καθώς ως καταπέλτης μπορεί να θεωρηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, με την οποία ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με τα δάνεια εκατομμυρίων, τα οποία εξασφάλιζε χωρίς εγγυήσεις.
Ο πρώην εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Ψυχάρης πρέπει να δικαστεί για αυτό το κακούργημα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς η εισαγγελέας εντοπίζει επαρκείς ενδείξεις ενοχής στην πρόταση που υπέβαλε προς το Συμβούλιο Εφετών.

Η υπόθεση αφορά δάνειο που είχε λάβει από την Alpha Bank, προκειμένου να αγοράσει μετοχές του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Η εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη τόσο ο πρώην εκδότης όσο και 10 τραπεζικά στελέχη για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Η υπόθεση αφορά δάνεια 57.000.000 ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, δόθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Όμως, εκκρεμεί και άλλη βαριά δικογραφία σε βάρος του πρώην εκδότη, συγκεκριμένα για την δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του έπειτα από έρευνα που έκανε το ΚΕΦΟΜΕΠ για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, καθώς υπήρξαν ενδείξεις «τρύπας» στα εισοδήματά του από το 2000 και μετά, που ξεπερνούσαν τα 40.000.000 ευρώ.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι ο πρώην εκδότης έχει καταδικαστεί και σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο άνθρωπος που απέτυχε παταγωδώς στις προβλέψεις του (ως εκδότης των «Νέων») ότι ήρθε το τέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ετοιμάζεται τώρα για νέους δικαστικούς μπελάδες, ανάμεσα στα συντρίμμια των «περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να (τα) κλαις» καταστάσεων του πάλαι ποτέ ισχυρού παρελθόντος του.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ