Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο μάρτυρας κατηγορίας συμμετείχε σε συγκέντρωση κατά των παράνομων διώξεων!


Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο μάρτυρας κατηγορίας συμμετείχε σε συγκέντρωση κατά των παράνομων διώξεων!
«Εν οίδε ότι ουδέν οίδε». Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από την κατάθεση της Μαρίας Σιακαβάρα, υπαλλήλου σούπερ μάρκετ στη Βέροια και συζύγου του απολυμένου επιστημονικού συνεργάτη της Χρυσής Αυγής, Ηλία Σταύρου.

Η πολιτική αγωγή είχε μεγάλες προσδοκίες από την συγκεκριμένη μάρτυρα, όμως εκείνη έδειξε ότι δεν γνωρίζει τίποτε το οποίο να τεκμηριώνει το κατηγορητήριο σε βάρος της Χρυσής Αυγής. 
ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Η Σιακαβάρα, εξεταζόμενη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην αίθουσα του Κορυδαλλού, κατέθεσε άκρως αντιφατικά πράγματα. Δηλαδή, από τη μια υποστήριξε ότι ο άντρας της δεχόταν απειλές από τη Χρυσή Αυγή, από την άλλη όμως είπε ότι δεν γνωρίζει από ποιον και πότε, διότι ο άντρας δεν της έλεγε περισσότερα πράγματα προκειμένου δήθεν να την προστατέψει!
Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ
Περαιτέρω, για το ίδιο θέμα, η Σιακαβάρα κατέθεσε και το εξής εκπληκτικό: Ο άντρας της είχε ενημερώσει για τις-υποτιθέμενες-απειλές και έναν παιδικό του φίλο, τον αστυνομικό Αθανάσιο Ράδη.
Σύμφωνα με την Σιακαβάρα, ο Ράδης του απάντησε: «Έλα, από το μυαλό σου τα βγάζεις, έχεις μανία καταδίωξης και τέτοια πράγματα». 
Είναι κι αυτό ενδεικτικό του πώς αντιμετώπιζαν και πόσο αξιόπιστο και ορθά σκεπτόμενο θεωρούσαν τον Σταύρου, άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά από την παιδική του ηλικία.
Η ΑΠΟΛΥΣΗ
Το πιο εξωφρενικό όμως, είναι το περιστατικό που η μάρτυρας κατέθεσε λίγο μετά απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ζωγράφου:

«Μ: Κάποια στιγμή -δεν θυμάμαι ποιο χρονικό διάστημα ήταν ακριβώς- θυμάμαι ο Ηλίας ήτανε στην Βέροια και τον είχε πάρει κάποιος τηλέφωνο από την βουλή και του είπε «θέλεις να σου δώσουμε απόλυση ή παραίτηση»; Αυτό. Δεν ξέρω ποιος άνθρωπος ήτανε, με τον σύζυγό μου μίλησε, λέω «τι έγινε;» , λέει «με πήρε κάποιος» δεν μου είπε ποιος, «και μου είπε αν θέλω παραίτηση ή απόλυση». Αυτό. «Και του είπα κάντε ό,τι θέλετε». Αυτό».

Με απλά λόγια, την περίοδο που υποτίθεται ότι η Χρυσή Αυγή απειλούσε τον Σταύρου, υπάλληλος του κόμματος τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να υποδείξει εκείνος στο κόμμα με ποιον τρόπο επιθυμούσε να γίνει η διακοπή της εργασιακής του σχέσης, με παραίτηση ή απόλυση!

Επίσης, η Σιακαβάρα μίλησε γενικά και αόριστα για πράξεις βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, τις οποίες όμως δεν γνώριζε ποιες είναι διότι υποτίθεται ότι και πάλι ο σύζυγός της δεν της έλεγε επειδή ήθελε να την προστατέψει.

Εύλογο επομένως το ερώτημα, αν και ρητορικό: Είναι δυνατόν με τέτοιες αβάσιμες μαρτυρίες να παραπέμφθηκε μία ολόκληρη Κοινοβουλευτική Ομάδα με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης;
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ
Από την κατάθεση της Σιακαβάρα, προέκυψαν με έκδηλο τρόπο και απτά στοιχεία για την προβληματική συμπεριφορά του Σταύρου στον εργασιακό του χώρο τον Αύγουστο του 2013:
«Δ: Κυρία μάρτυς, πότε διεκόπη η συνεργασία του άντρα σας με τη Χρυσή Αυγή;
Μ: Τον Δεκέμβριο του 2013.
Δ: Το καλοκαίρι του 2013, διαπιστώσατε κάποια αλλαγή και στην εξωτερική εμφάνιση και γενικότερα στην συμπεριφορά του κυρίου Σταύρου; Θα το κάνω πιο συγκεκριμένο και απαντήστε μου εσείς αν το διαπιστώσατε ή όχι. Δηλαδή, να είναι εντελώς ατημέλητος, να φοράει συνέχεια τα ίδια ρούχα, να μην είναι επιμελής με την καθαριότητά του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι ημερών, αλλά για εβδομάδες ολόκληρες. 
Μ: Ναι, το γνωρίζω αυτό. 
Δ: Επίσης να έρχεται πρωινές ώρες πιωμένος; Για πείτε στο δικαστήριο παρακαλώ…
Π: Υπήρχε θέμα καθαριότητος;
Μ: Ναι, ναι. 
Δ: Επομένως εσείς θεωρείτε ότι οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής είδαν κάποια σημαντική αλλαγή στην εικόνα αυτού του ανθρώπου όπως τον ξέρανε μέχρι τότε;
Μ: Ναι είδανε.»

Η κατάθεση της Σιακαβάρα αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο από τα όσα αντιφατικά είπε για τις σχέσεις της ιδίας με την Χρυσή Αυγή: Από τη μια είπε ότι ήταν εξαρχής αντίθετη με την συμμετοχή του άντρα της στη Χρυσή Αυγή και τον παρότρυνε να φύγει από το κόμμα. Από  την άλλη όμως παραδέχθηκε ότι στις εκλογές του 2012, η ίδια ετοίμαζε ψηφοδέλτια, ανήγγειλε τους ομιλητές σε εκδηλώσεις στα γραφεία και συμμετείχε σε προεκλογικές δραστηριότητες.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Περαιτέρω, αποκάλυψε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των άδικων διώξεων στο Εφετείο! Δηλαδή ο μάρτυρας κατηγορίας συμμετείχε σε συγκέντρωση κατά των διώξεων!

Ιδού ο αποκαλυπτικός διάλογος, με την μάρτυρα να απαντάει σε ερώτηση του ποινικολόγου Νικόλαου Ρουσόπουλου:

«Δ: Γνωρίζετε αν ο κύριος Σταύρου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής για την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων βουλευτών στο Εφετείο; Πρωτοστατούσε κιόλας με σημαίες…
Μ: Ήμουνα κι εγώ, ήμασταν έξω από το Εφετείο μαζί με άλλον κόσμο.. Ήταν ο ίδιος εκεί πέρα, μου έλεγε «πρέπει να είμαι εδώ»
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, Η ΤΟΥΡΤΑ
Σε ερώτηση του Γεώργιου Μιχαλόλια, η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο σύζυγός της, όταν ήταν μαθητής λυκείου, πολύ πριν προσεγγίσει δηλαδή τη Χρυσή Αυγή, είχε παραγγείλει από ζαχαροπλαστείο της Βέροιας «μία τούρτα με τον αγκυλωτό σταυρό για τα γενέθλια του Χίτλερ» και στις 20 Απριλίου την είχε πάει στην τάξη του.