Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

O Λ. Φουντούλης για την πλασματική μείωση της ανεργίας και τις περικοπές στα επιδόματα των ΑμεΑ - 2 ΒΙΝΤΕΟ


Σε συνεδρίαση της επιτροπής απασχόλησης του ευρωκοινοβουλίου και παρουσία υπουργών των κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων και η κα Αντωνοπούλου, υπουργός εργασίας της Κυβέρνησης Τσίπρα, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Τόνισε πως είναι πλασματική η μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, διότι αυτή έχει επιτευχθεί μέσω των ευέλικτων μορφών εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ και οι σημερινοί μισθοί δεν επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση. Επίσης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως αδυνατεί να διαχειριστεί σωστά την οικονομία.

Ακολουθεί η παρέμβαση:
"Θα ευχαριστήσω κι εγώ τους Υπουργούς που βρέθηκαν στην επιτροπή μας και μας πληροφορήσαν για σημαντικά πράγματα, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ στην κα Υπουργό την κυρία Αντωνοπούλου σαν Έλληνας. Κυρία Υπουργέ, κάνατε μια ομιλία ευχολόγιο. Όπως σας ακούσαμε να λέτε για την κατάσταση στην Ελλάδα θα νόμιζε κανείς ότι η κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα στα θέματα απασχόλησης. Μειώσατε λέτε σαν κυβέρνηση την ανεργία. Με ποιόν τρόπο; Με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης; Θεωρείτε ότι με την μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση μειώνετε την ανεργία; Μπορεί να χαμηλώνει πλασματικά ο δείκτης ανεργίας αλλά στην ουσία γίνεται μία ανακατανομή της φτώχειας.
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην ελληνική αγορά εργασίας έχουν γίνει πλέον κανόνας. Απολύονται οι εργαζόμενοι και ξανά-προσλαμβάνονται με 4ωρα, ενώ στην πράξη δουλεύουν πάνω από 8 ώρες. Φυσικά οι απολαβές τους δεν τους επιτρέπουν καν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Τα έσοδα δε των ασφαλιστικών ταμείων μειώνονται δραματικά με αυτόν τον τρόπο. Πώς μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όταν με την υπερφορολόγηση των εταιρειών οδηγείτε στο κλείσιμο τους και στην απώλεια θέσεων εργασίας; Θα σας πω ένα παράδειγμα και σας προκαλώ να μου πείτε ότι είναι λάθος. Μία εταιρεία με 100.000 ετήσια κέρδη καλείται να πληρώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές 110.000.
Με αυτήν την λογική ή θα πρέπει να κλείσει ή να οδηγηθεί στην φοροαποφυγή και σε πρακτικές που προωθούν την παραοικονομία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί πραγματικά η ανεργία όσο δεν δημιουργεί η κυβέρνηση ένα δίκαιο και σταθερό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να γίνουν επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Εάν όμως η πολιτική σας είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών, κάνοντας οικονομική αφαίμαξη των εταιρειών και των πολιτών, όλα όσα μας είπατε για προτάσεις και χρηματοδοτήσεις από το σχέδιο Γιούνγκερ είναι ευχολόγιο. Το σίγουρο είναι ότι δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε την κατάσταση στην κυβέρνηση και απλά κερδίζετε πολιτικό χρόνο εις βάρος της χώρας."
Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έλαβε τον λόγο κατά την διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής απασχόλησης του ευρωκοινοβουλίου. Στην παρέμβαση του, επιδοκίμασε τις θετικές προτάσεις της υπό συζήτησης εκθέσεως αλλά ζήτησε ακόμη περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση της στήριξης των ΑμΕΑ. Επιπλέον, καταδίκασε τις μνημονιακές πολιτικές, που περικόπτουν και φορολογούν τα κοινωνικά επιδόματα με προφανείς δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
 "Τόσο η πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και η έκθεση της συναδέλφου Στήβενς καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτάσεων για την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναπηρία. Εάν όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις των κρατών μελών για την αποδοχή και εφαρμογή των όσων συζητάμε εδώ και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε, όλα αυτά θα μείνουν σχέδια επί χάρτου και απλά ευχολόγια. Στους πρόσθετους τομείς για δράση της εκθέσεως της συναδέλφου Στήβενς θα έπρεπε να προστεθεί και μια ακόμη παράγραφος, η οποία θα είναι Γονείς-Οικογένειες με παιδιά με αναπηρία.
Η ποιότητα ζωής στην οικογένεια που έχει κάποιο μέλος με αναπηρία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του ατόμου με αναπηρία και στην περαιτέρω συνέχεια της πορείας της ζωής του και στην συμμετοχή του στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Θα ήθελα να επισημάνω το πόσο υποκριτικό είναι να συζητάμε και να κάνουμε σχέδια και προτάσεις για τα ΑΜΕΑ και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τρόικα να ζητούν περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα και αύξηση φορολογίας ακόμα και στις κατηγορίες των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Ειδικά σε χώρες σε οικονομική κρίση όπως η χώρα μου η Ελλάδα, δυστυχώς εκεί, έχει βρει πρόθυμους συνεργάτες την κυβέρνηση να εφαρμόζει τις περικοπές αυτές. Περικοπές στα κονδύλια για την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ, περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία πλέον θεωρούνται εισόδημα και φορολογούνται. Για να μην μιλήσω για ανύπαρκτες υποδομές στον τομέα της πρόσβασης στα μέσα μεταφοράς αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες. Έχουμε ακόμα πολύ μεγάλο δρόμο να διανύσουμε μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε τα αυτονόητα πραγματικότητα."