Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ηλίας Παναγιώταρος στην “Ελεύθερη Ώρα”: Όλοι στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας! ΒΙΝΤΕΟ

 Share
 Email
 Share
Η σημερινή τοποθέτηση του Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου στην Βουλή, όπου καλεί όλους τους Έλληνες να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας (Κυριακή 21 Ιανουαρίου Θεσσαλονίκη, 14:00 -  Αίγιο 21 Ιανουαρίου, 11:00 (Πλατεία Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου)

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" έδωσε ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό:
- Είναι ο όρος «Νέα Μακεδονία» ή οποιοσδήποτε άλλος σύνθετος όρος συμπεριλαμβανομένης της «Νέας Μακεδονίας, αποδεκτός από εσάς;
Οποιαδήποτε ονομασία σύνθετη ή άλλη περιλαμβάνει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε οποιαδήποτε γραφή και γλώσσα δεν είναι αποδεκτή από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όπως και για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, πλην όμως Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  είναι ο μοναδικός κοινοβουλευτικός φορέας που το ΛΕΕΙ με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.
- Θα συμμετέχετε σε τυχόν διαδηλώσεις που θα οργανωθούν από άλλους, θα οργανώσετε δικές σας εκδηλώσεις περί του θέματος;
Όπως και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συμμετείχε ενεργά σε όλα τα συλλαλητήρια – διαδηλώσεις που αφορούσαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, δίχως οποιαδήποτε προσπάθεια καπελώματος. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα με αρχή το συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου που θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη και στο συλλαλητήριο στο Αίγιο 21 Ιανουαρίου στις 11:00 (Πλατεία Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου). Φυσικά, και θα διοργανώσουμε και δικές μας συγκεντρώσεις, αρχής γενομένης της 3η Φεβρουαρίου, όπου η καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο των Ιμίων θα λάβει και την μορφή συλλαλητηρίου για την Μακεδονία μας.
- Το 1992 είχαμε τεράστιες διαδηλώσεις και ισχυρή αντίσταση. Γιατί σήμερα θεωρείτε ότι οι αντιδράσεις δεν είναι τόσο ισχυρές;
Οι αντιδράσεις των Ελλήνων όντως ξεκίνησαν ανεμικά. Αυτό οφείλεται στην ολέθρια στάση των πολιτικών (πλην ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ), των ΜΜΕ και όλων των έμμισθων υπαλλήλων των ΜΚΟ και του Σόρρος, καθώς και στην σκοπίμως συντονισμένη ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι ανωτέρω. Δυστυχώς όμως για τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης η κρυστάλλινη-ξεκάθαρη θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καθώς και ο «τρόμος» της δημοσκοπικής ανόδου, βγάζει όλο και περισσότερους από τα καβούκια τους. Θεωρώ ότι, όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, με την βοήθεια του Θεού οι προδότες θα καμφθούν.
- Η μέχρις στιγμής στάση της Εκκλησίας στο θέμα, σαν ικανοποιεί;
Η εκκλησία θα μπορούσε να οργανώσει-ξεσηκώσει ολόκληρο τον ελληνισμό, όπως έχει πράξει πολλές φορές στο παρελθόν με τελευταίο λαμπρό παράδειγμα τις λαοσυνάξεις του Μακαριστού Χριστόδουλου. Η αντίθεση της στα συλλαλητήρια μάλλον δεν βοηθάει το ζήτημα. Θετικότατο το ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο του, αλλά τα λόγια πρέπει να επιβεβαιώνονται και από τις ανάλογες πράξεις.
- Ποια θα ήταν η δική σας θέση για τις κόκκινες γραμμές της χώρας μας; Ποια η πρόταση σας για το θέμα του ονόματος;
Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας. Όλα τα κράτη της υφηλίου να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, αν η Ελλάδα δεν το πράξει, τότε τα Σκόπια έχουν τελειώσει. Τα Σκόπια έχουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Ο αλβανικός πληθυσμός προσεγγίζει το 50% του συνολικού πληθυσμού και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ένωση με Αλβανία και Κόσσοβο. Και αν ακόμα το ανθελληνικό προδοτικό κράτος αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" ή "Άνω Μακεδονία" ή "Νέα Μακεδονία" και πάλι τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι Έλληνες πολίτες. Εμπάργκο σε όσους έχουν οικονομικές-επιχειρηματικές ή άλλες δοσοληψίες με τα Σκόπια ως Μακεδονία είτε εντός ή εκτός Ελλάδος. Σκληρή γραμμή μέχρις εσχάτων. Για τους αγώνες των προγόνων μας, για τους ποταμούς αίματος που έχουν χύσει, για την αξιοπρέπεια μας, την ιστορία μας, κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας.