Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

22 χρόνια μετά την τραγική νύχτα των Ιμίων οι τούρκοι αμφισβητούν ξανά την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο

22 χρόνια μετά την τραγική νύχτα των Ιμίων οι τούρκοι αμφισβητούν ξανά την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο

Το γεγονός ότι έχουν περάσει 22 χρόνια από την νύχτα του Γενάρη του 1996 όπου στα Ίμια έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος ο Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, δεν σημαίνει ότι οι μνήμες δεν είναι νωπές.
22 χρόνια μετά οι μόνοι που συνεχίζουν να αποτίουν ανελλιπώς φόρο Τιμής στους τρεις Αθάνατους αξιωματικούς είναι οι Έλληνες Εθνικιστές, θυμίζοντας σε όλους τις εθνικές ήττες και τις προδοσίες του "συνταγματικού τόξου".

22 χρόνια μετά οι "φίλοι" τούρκοι με τις πλάτες των Αμερικανών συνεχίζουν να "γκριζάρουν" το Αιγαίο και να αμφισβητούν την Εθνική κυριαρχία και εδαφική μας ακεραιότητα. Σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του δήλωσε με θράσος: "Οι βράχοι των Ιμίων, τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία".
Επιπλεόν, ο τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, αφού επανέλαβε ότι οι τούρκοι κατέβασαν την Σημαία από την Ελληνική βραχονησίδα "Ανθρωποφάς" απείλησε: "Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιους υπολογισμούς τότε αυτοί θα βουλιάξουν στο Αιγαίο".
Πριν λίγο μάλιστα τουρκικά μέσα περηφανεύονταν ότι τουρκικά πολεμικά πλοία περιπολούν γύρω από τα Ίμια και διαφυλάσσουν την εδαφική ακεραιότητα των τούρκων!
Αυτά είναι τα απτά αποτελέσματα της... επιτυχημένης επίσκεψης Ερντογάν που έθεσε την ατζέντα για δεκάδες απαράδεκτες και ανιστόρητες τουρκικές διεκδικήσεις σε Θράκη και Αιγαίο.
Τέλος, να θυμίσουμε στον Πάνο Καμμένο μια πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν θα επιτρέψει στους τούρκους "ούτε ένα χιλιοστό αμφισβήτησης" της εδαφικής μας ακεραιότητας. Προφανώς έχει χάσει το μέτρο...